Het voorbeeld van de deeleconomie; Airbnb (in Amsterdam) - Blogs - Advies-balie

Advies-balie
voor (juridisch) advies
en praktische ondersteuning
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het voorbeeld van de deeleconomie; Airbnb (in Amsterdam)

Advies-balie
Gepubliceerd door in Algemeen ·
Tags: AirbnbhuisjehurenAmsterdam

Airbnb in Amsterdam; het praktijkvoorbeeld van de deeleconomie

Airbnb is het ultieme voorbeeld van de deeleconomie; het delen, ruilen en (ver)huren van bezittingen. Joe Gebbia en Brian Chesky, twee oud-studiegenoten van de Rhode Island School of Design, combineerden hun ondernemersgeest met ideologie wat uiteindelijk resulteerde in een wereldwijde online community waar huurders en verhuurders van (delen van) woningen elkaar kunnen ontmoeten. Via Airbnb kunnen mensen over de hele wereld unieke accommodaties huren en verhuren. Of het nu gaat om een kamer voor één nacht bij iemand in huis, een vakantiehuisje voor een week of een kasteel voor een familiebijeenkomst; het aanbod is groot en gevarieerd. Inmiddels is Airbnb verspreid over 191 landen en heeft het, volgens eigen zeggen, 3.000.000 accommodaties in haar bestand.

Het idee voor Airbnb ontstond in 2007. Joe Gebbia en Brian Chesky, toen 27, woonden samen in een appartement in San Francisco. In die plaats zou een week later een ontwerpconferentie plaatsvinden maar er waren geen hotelkamers meer beschikbaar. Zij besloten drie luchtbedden in de woonkamer te leggen en die te gaan verhuren aan conferentiegangers. Een website met de naam airbedenbreakfast.com hing was snel gemaakt en een week later verwelkomden ze drie gasten die elk 80 dollar per nacht over hadden voor een luchtbed met ontbijt in het appartement van beide heren. Dat concept had volgens hun potentie. In eerste instantie richtten zij zich bij de ontwikkeling van hun online platform/community op conferenties en festivals door heel Amerika. Rond de data van die ‘publiekstrekkers’ gingen ze op zoek naar lokale mensen die hun woning of een deel daarvan in die periode wilden verhuren en vervolgens naar festival- en conferentiegangers die op zoek waren naar een plaats om te overnachten. Een oud-huisgenoot van Gebbia, computerprogrammeur Nathan Blecharcyck, werd gevraagd om de website (verder) te ontwikkelen.

Het concept van het drietal sloeg aan, en hoe. Het bedrijf is op dit moment naar schatting 27 miljard euro waard en is op Uber na de meest succesvolle Amerikaanse startup (maar heeft veel minder investeringen en leningen nodig gehad). Het door hen in de praktijk gebrachte voorbeeld van de ultieme deeleconomie vormt inmiddels voor veel wereldsteden een probleem. Door strategisch toe te geven op bepaalde onderdelen (ofwel mee te werken met overheden in de handhaving van regels en wetgeving) blijft het platform groeien. Zo heeft Airbnb, verspreid over 191 landen, op dit moment al 3.000.000 accommodaties in haar bestand. Verhuurders worden (nog steeds) actief benaderd om te participeren en te gaan verhuren. Dit actieve wervingsbeleid vindt met name in, voor toeristen aantrekkelijke, steden en buurten plaats. In 2012 kwam Airbnb, ingegeven door het succes dat de site in Nederland had, met een Nederlandstalige website en kantoor naar Amsterdam.

De toegankelijke en makkelijke manier van aanbieden in de vorm van een sociaal netwerk slaat ook in Nederland enorm aan. Voor verhuurders is Airbnb een manier om geld te verdienen met ruimte die je (over) hebt en waarbij je in contact komt met huurders van over de hele wereld. Particuliere verhuurders zijn in de meerderheid. Commerciële verhuurders zien er echter ook brood in en juist door het idee van makkelijk geld verdienen trekt het ook 'illegale' aanbieders van kamers en woningen aan. Dit type huurders of eigenaren van panden zetten één of meerdere kamers vol met stapel(bedden) en verhuren, tegen alle regels in, aan (grote) groepen toeristen. Hoe meer er in een kamer ondergebracht worden, hoe hoger de opbrengst. Dit soort ongewenste praktijken komt regelmatig voor.  

Amsterdams vakantieverhuurbeleid
Amsterdam heeft, mede door Airbnb, in de afgelopen jaren te maken gekregen met een enorme toename van het aanbod van toeristische verhuur van woningen. Die toename van het aantal toeristen in woonwijken wordt niet door iedereen als een gewenste ontwikkeling gezien. Eind 2013 liet de gemeente Amsterdam weten klaar te zijn met 'illegale hotels' en werd de verhuur van een woning aan toeristen in bijna alle gevallen verboden. Door de maatschappelijke- en politieke discussie en druk op het toestaan van tijdelijke verhuur heeft de gemeenteraad van Amsterdam in 2014 besloten tijdelijke verhuur van woningen onder voorwaarden toe te staan. Dit is uitgewerkt in een beleid voor vakantieverhuur. Dit beleid houdt in dat lokale inwoners van Amsterdam de woning waarin ze leven mogen delen met anderen (gedurende maximaal twee maanden per jaar). Het beleid, dat valt onder de dienst wonen (i.t.t. het overnachtingsbeleid dat gericht is op hotels en onder de dienst economie valt) stelt Amsterdammers in de gelegenheid om hun eigen woning incidenteel te verhuren en maakt tegelijkertijd korte metten met illegale aanbieders/hotels die misbruik maken van het systeem. Amsterdam was met dit beleid een wereldwijde voorloper op dit gebied.

Amsterdam is tevens de eerste, en tot nu toe enige stad in Nederland die afspraken heeft gemaakt met Airbnb. Zo zijn er afspraken vastgelegd over toeristenbelasting, voorlichting en preventie/handhaving. De afspraken die de gemeente Amsterdam met Airbnb hebben gemaakt leverden Amsterdam in 2015, 5,5 miljoen euro aan toeristenbelasting op. Het uitganspunt van de stad Amsterdam is en was dat woningen zijn om in te wonen, maar dat een gastvrije stad als Amsterdam deze vorm van verblijf ook wil faciliteren. De groei van het aantal toeristen in Amsterdam lijkt niet te stuiten. Met die groei stijgen ook de problemen en komt er meer tegenstand. Naar aanleiding van de evaluatie van het vakantieverhuurbeleid en moties van diverse politieke partijen, die vakantieverhuur juist willen terugdringen, geldt er per 1 januari 2017 een nieuw 'Overnachtingsbeleid' in Amsterdam.

Het beschermen van de woningvoorraad, het behouden van een prettig leefklimaat in de buurten en het voorkomen van overlast door toeristische verhuur staan voorop. Om dit te realiseren wordt de handhaving versterkt (o.a. door de inzet van nieuwe middelen en technieken, zoals scrapen) en komt er aanvullend extern onderzoek naar de juridische mogelijkheden om de maximale duur voor vakantieverhuur (nu 60 dagen) te verkorten tot maximaal 30 dagen per jaar. Vakantieverhuur blijft in Amsterdam echter toegestaan net als verhuur van kamers als B&B en zogenaamde shortstay verhuur (minimaal 7 nachten, maximaal 6 maanden; alleen door vergunninghouders). De mogelijkheid voor verhuur als shortstay zal, mede omdat deze vorm lastig te handhaven is en het de meeste klachten oplevert, door de gemeente worden afgebouwd (sinds 2014 worden er geen nieuwe vergunningen meer afgegeven voor deze vorm van verhuur en de maximale looptijd van een vergunning is 10 jaar).

In 2019 zal de gemeente het beleid op het gebied van vakantieverhuur opnieuw evalueren. In de tussentijd zal de gemeente Amsterdam streng toezien op illegale aanbieders, brandveiligheid, aantal overnachtingen, overlast en excessen. Verhuurders kunnen hun shortstay-vergunning verliezen en overtreders kunnen een boete tegemoet zien die kan oplopen tot €18.000,-. De verscherpte handhaving geldt niet alleen voor de shortstayverhuur maar ook alle andere vormen van vakantieverhuur.

Airbnb komt met 'Trips'
Airbnb lijkt inmiddels niet te stuiten. Op 18 november maakte het bedrijf, via Brian Chesky, bekend dat het platform Trips wordt gelanceerd. Trips bestaat uit 'Experiences', 'Places' en 'Homes'. 'Homes' zijn de drie miljoen huizen die via Airbnb te boeken zijn, die worden vanaf heden gekoppeld aan 'Experiences' en 'Places'. 'Experiences', op de Nederlandse site 'ervaringen' genoemd, vormen een korte kennismaking met een buurt, stad of omgeving in de vorm van een workshop, wandeling o.i.d. Een ervaring duurt ongeveer 2 uur of langer. De nieuwe service is gelanceerd met een aanbod van 500 ervaringen in 12 steden wereldwijd. Vanaf nu kunnen verhuurders in grote steden, waaronder Amsterdam, voorstellen indienen om activiteiten op het platform te plaatsen.

Voor non-profit (goede doelen) organisaties bestaat de mogelijkheid om, uit naam van, of ten behoeve van, dat goede doel een ervaring met sociale impact aan te bieden. Voor een ervaring wordt door Airbnb een percentage ingehouden van de prijs die ervoor wordt gevraagd. Bij ervaringen met sociale impact ziet Airbnb af van de servicekosten. Nederland is overigens nog niet opgenomen in de lijst van landen waar ervaringen met sociale impact aangemeld kunnen worden.

'Places' bestaat uit 'Insider Guidebooks' (geschreven door culturele experts en buurtkenners) en meer dan 1 miljoen individuele aanbevelingen van Airbnb 'hosts' voor restaurants, hotspots, lokale winkeltjes etc. Er is een samenwerking met een restaurantbookingssysteem waardoor je in de toekomst vanuit de Airbnb app rechtstreeks een tafel kunt reserveren. Ook is er, voorlopig alleen nog in LA, een dienst beschikbaar waarmee je audiotours kunt boeken waarmee je op een unieke manier met een buurt of stad kunt kennismaken.

Airbnb noemt het zelf de belangrijkste aanpassing sinds de oprichting acht jaar geleden. Het is een stap om in meer sectoren van de toeristenindustrie toe te treden dan alleen de verhuur van (delen van) woningen.

Amsterdam is dus nog lang niet af van Airbnb!

Voor de volledigheid nog even het Amsterdamse beleid voor vakantieverhuur in het kort:
  • Verhuur gedurende maximaal 60 dagen per jaar;
  • Er mag maximaal aan 4 personen tegelijk verhuurd worden;
  • De verhuurder is verplicht toeristenbelasting af te dragen aan de gemeente;
  • Verhuur is niet toegestaan in zogenaamde corporatiewoningen;
  • Er mag geen overlast door ontstaan;
  • De te verhuren woning moet aan de brandveiligheidseisen voor woningen voldoen;
  • De verhuurder staat als hoofdbewoner ingeschreven in de Basisregistratie Personen(BRP).

Let wel: bovenstaande regels zijn de gemeentelijke voorwaarden, er geldt echter ook privaatrechtelijke voorwaarde. Zo is er vrijwel altijd toestemming van de eigenaar of VVE vereist voordat overgegaan kan worden tot vakantieverhuur en als er een hypotheek rust op je huis, zijn de regels uit de hypotheekakte van toepassing (vaak is toestemming van de hypotheekgever nodig voor verhuur).

30 euro korting op je eerste boeking via Airbnb?
Heb je nog nooit gebruik gemaakt van Airbnb maar zou je het nu toch eens willen proberen? volg dan deze link en krijg 30 euro korting op je eerste boeking via Airbnb!

8 Opmerkingen
2020-11-02 11:10:51
Voor non-profit (goede doelen) organisaties bestaat de mogelijkheid om, uit naam van, of ten behoeve van, dat goede doel een ervaring met sociale impact aan te bieden. Voor een ervaring wordt door Airbnb een percentage ingehouden van de prijs die ervoor wordt gevraagd. Bij ervaringen met sociale impact ziet Airbnb af van de servicekosten. Nederland is overigens nog niet opgenomen in de lijst van landen waar ervaringen met sociale impact aangemeld kunnen worden.
2021-07-03 00:52:48
Air Max 95
Nike Outlet
Nike Factory
Nike Air Max 98
Nike Snkrs
Golden Goose Sneakers Outlet
Louboutin shoes
Nike Official Website
Pandora Jewelry Official Site
Mens Nike Shoes
Air Jordan 5 Retro
New Jordans
Nike Outlet
Jordan 11s
Jordan 11's
GGDB
Jordan Sneakers
Golden Goose Shoes Women
Moncler Outlet
Pandoras Jewelry
New Nike Shoes
Nike Air Max 90 Ultra
Pandora
Air Max 270 Price
Nike Outlet Store Online Shopping
Hermes Birkin Bag
Women Nike Shoes
Retro Jordans
Moncler Jacket
Moncler Jackets Outlet
Pandora Charms
Jordan 6 Retro
Nike Outlet Store Online Shopping
Cheap Jordans
Jordan Retro 12
Moncler Jackets
Jordan Retro 5
Jordan 13s
Kyrie Shoes
Golden Goose Sneakers Men
Air Jordan 8
Golden Goose Sneakers
Red Bottoms
Nike Air Max
Nike Air Force One
Jordan 3 Retro
Triple S Balenciaga
Harden vol 1
Jordan 14
Moncler
Air Jordan 3
Ferragamo Shoes
Yeezy Shoes
Pandora Jewelry
NMD
Pandora Ring
Nike Shoes
Pandora Rings
Red Bottom Shoes
GGDB Shoes
Nike Huarache
Jordan Retro 11
Balenciaga Shoes
GGDB Sneaker
Nike Shoes
Yeezy
Air Jordan 1
Soccer Cleats
Jordan Sneakers
Pandora Jewelry
New Jordan 11
Pandora Charms
Nike Air Force 1
James Harden Shoes
Mid Star Golden Goose
Jordan 5s
Fjallraven Kanken
Jordan Retro 4
Air Jordan
Jordan 6 Rings
Yeezy Shoes
Air Jordan Retro
Red Bottom Shoes
Air Jordan 11
NMD R1
Golden Goose Outlets
ECCO Shoes
Pandora Jewelry
Fitflops Sale Clearance
Air Jordan
Jordan 9
Nike Factory
Jordan Retro
Pandora Bracelet
Air Jordan Shoes
Air Jordan 4
Moncler Jackets
Jordan Shoes
Moncler Outlet
Pandora Official Site
Air Jordan 4
Jordan Shoes
Golden Goose Sneakers
Jordan 11 Red
Ferragamo Shoes
Adidas Yeezy
Women Moncler Vest
Golden Gooses Sneakers Sale
Air Jordans
Adidas Yeezy
Jordan 12
Jordan 6
Jordans 11
Jordan Sneakers
Jordans 11 Low
Jordan Sneakers
Jordan Retro 12
Fitflop Shoes
Jordan Retro 11
Yeezy Shoes
Jordan Retro
Air Jordan 12 Retro
Jordans 4
Moncler Outlet
Pandora Charms
Air Jordan 10
Jordans 11
Cheap Jordan Shoes For Women
Golden Goose Sale
Louboutin Shoes
Win Like 96
New Jordans 2021
Nike Running Shoes Sale
Jordans Sneakers
Cheap Air Max
Valentino Sneakers
2021-07-07 13:01:50
Nike Shoes
Ferragamo Belt
Pandora Charm Bracelet
Moncler
Pandora Bracelet
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Charms
Pandora Outlet
Nike Canada
Pandora Jewelry
Pandora Store
Pandora Official Site
Pandora Outlet Online
Air Jordan Retro 1
Nike
Balenciaga
Pandora Jewelry
Asics Shoes
Pandora
Sneakers Adidas
Adidas Shoes Women
Pandora Charms
Pandora
Pandora Charms
Pandora Bracelets
Adidas Outlet
Balenciaga Outlet
Asics Shoes
Jordan 1 Lows
Pandora Outlet
Wholesale Jordans
Pandora Jewelry
Women Nike Sneakers
Nike Canada Online Shopping
Pandora
Adidas NMD
Nike Men's Shoes
Air Jordan 1
Discount Jordan Shoes Wholesale
Moncler Coat
Asics Gel-Kayano
Nike Shoes
Pandora Outlet
Yeezy
Balenciagas
Nike UK
Pandora Jewelry
Adidas Shoes Men
Pandora Jewelry Black Friday
Wholesale Jordan Shoes From China
Jordan One
Adidas Shoes
Goyard Handbag
Pandora Jewelry
Pandora Charms
Pandora Charms
Nike Snkrs
Jordan 1's
Pandora Bracelets
Pandora Rings
Adidas Yeezy
Balenciaga Sneakers Sale
Ferragamo Shoes Women
Pandora Jewelry
Jordan 1 Low
Cheap Moncler Jackets
Jordan 1 High
Nike Shoes
Yeezy Shoes
Jordan 1 Dior
Balenciaga Triple S
Air Jordans 1
Nike Running Shoes
Adidas Canada Online
Adidas Website
Nike Shoes For Women
Adidas Trainers
Adidas Sale
Nike Outlet Store Online Shopping
Pandora Bracelet
Pandora Jewellery
Puma Outlet
Cheap Basketball Shoes
Moncler Jackets Sale
Adidas Shoes
Cheap Nike Jordan Shoes
Nike Shoes Outlet Online
Asics Sneakers For Men
Nike Outlet
Pandora Jewelry
Nike Men Shoes
Ferragamo
Pandora Charms
Ferragamo
Pandora
Jordan 1
Nike Factory
Pandora Jewelry
Pandora
Pandora Jewelry Outlet
Asics Outlet
Nike Outlet
Nike Shoes Women
Pandora Charms Sale Clearance
Nike Air Max 720
Balenciaga Shoes
Cheap Adidas
Salvatore Ferragamo Belt
Pandora Outlet
Moncler Jacket
Moncler Outlet
Balenciaga
Asics Outlet Store
Nike
Pandora Charms
Nike Canada Online
Pandora Charms
Pandora Jewelry
Nike Shoes
Moncler Jackets
Pandora
Adidas
Moncler Jackets
Nike Sneakers For Men
Nike Outlet Store Online Shopping
Pandora Charms
Pandora
Pandora Charms
Adidas Shoes
Pandora
Nike Outlet
Adidas Running Shoes
Goyard Bags
Pandora Jewelry Official Site
Pandora
Asics Running Shoes
Moncler Jacket
Nike Air Jordan 1
Pandora Outlet
Pandora Ring
Jordan Retro 1
Yeezy Boost 350 V2
Nike Shoes
Nike Canada Online
Pandora Jewelry Official Site
Jordan Retro 1
2021-11-17 22:18:34
Yeezy 700
Louboutin Shoes
Nike Air Max 270
Yeezy Boost
Ferragamo Belt
Nike Store
Adidas Ultra Boost
Nike Outlet Store
Yeezys
Christian Louboutin Outlet
Vans
Cheap Nike
Nike Cortez
Moncler UK
Nike Presto Women
Red Bottom Shoes
NMD R1
Pandora Charms
Nike Air Max 90
Nike Shoes
Nike Factory Outlet
Golden Goose Sneakers
Nike Clearance
Pandora
Pandora Jewelry
Nike Outlet Store Online Shopping
Nike Black Friday Sales
Christian Louboutin Outlet
Pandora Jewelry Official Site USA
Kyrie Irving Basketball Shoes
Yeezy Boost 350
Nike Outlet Store
Pandora Canada
Michael Jordan Shoes
Nike Clearance Store
Adidas Ultra Boost
Adidas Yeezy
New Nike Air Max 2019
Yeezy Boost
Air Max 720
Adidas Sneakers
Jordan 11 Gamma Blue
Pandora Charms
Nike Shoes
Lebron 17
Kevin Durant Shoes
Christian Louboutin Heels
Nike Air Max 95
Pandora
Pandora Earrings
Nike Store
Nike Factory Store
Nike Free rn
Nike Lebron 16
Lebron James Shoes
Jordans Sneakers
Nike Outlet Store
Retro Jordans
Adidas Yeezy
Nike Clearance
Jordan Shoes
Pandora Bracelets Charms
Sneakers Website
Lebron James Shoes
Fjallraven Kanken
NMD
Christian Louboutin Shoes
Christian Louboutin Outlet
Christian Louboutin Sale
Ferragamo Shoes
Jordan Retro 11
Nike Air Zoom Pegasus
Nike Free Run
Basketball Shoes
Nike Air Force
Yeezy 500
Fjallraven Backpack
Nike Sneakers For Women
Nike React
Jordan Shoes For Kids
Air Max
Christian Louboutin
New Nike Shoes
Louboutin Shoes
Christian Louboutin
Jordan Retro 13
Nike Cortez
Nike Zoom
Nike Outlet
Pandora Rings
Nike Shoes For Men Basketball
Yeezy
Pandora Necklaces For Women
Red Bottom Shoes
Nike Shoes
Nike Factory Outlet
Nike Sneakers
Nike Running Shoes
Christian Louboutin Shoes Outlet
Valentino Sneakers
Nike Outlet Store Online Shopping
Jordans Sneakers
Air Max 98
Nike Lebron 16
Nike Factory
Air Force Ones Nike
Air Force 1
Ferragamo Shoes
Christian Louboutin Heels
Nike Clearance Sale
Nike Running Shoes For Women
Nike Outlet Store
Nike Shoes
Nike Shoes For Women
Nike Huarache
Asics Shoes
Kyrie Irving Shoes
Nike Outlet
Air Force 1 Mid
Cheap Yeezy
Christian Louboutin UK
Jordan Retro
Pandora Bracelets For Women
Adidas Stan Smith
Pandora
Air Max 98
Nike Outlet Store Online Shopping
New Shoes 2019
Nike Outlet Store Online Shopping
Pandora Bracelet
Womens Nike Shoes
Pandora Outlet
Nike Running Shoes
Nike Sneakers For Women
Nike Outlet
Nike Air Max 720
Pandora Charms
Nike Hyperadap
Mens Nike Shoes
Red Bottoms
Pandora Charms Sale Clearance
Nike Factory Store
2021-12-08 21:57:40
Golden Goose Sneakers Sale
Golden Goose
Pandora Ring
Nike Air Force 1
Jordan 11's
Jordan Retro 3
Jordan Win Like 96
Yeezy Shoes
Air Jordan 6 Retro
Jordan Retro 11
Fitflops
Jordan Retro
Golden Goose Shoes Women
Air Max 98
Moncler Jackets
Jordan 12 Retro
Jordan Shoes For Women
Adidas NMD R1
Nike Sale
Yeezy Shoes
Moncler Sale
Yeezy Shoes
Jordan 12
Air Max 95
Jordan Sneakers
Pandora Charms
Red Bottoms Louboutin
Fjallraven Kanken
Jordan Shoes
Jordan Shoes
Kyrie Shoes
Golden Goose Outlets
Air Jordan Retro 8
Ferragamo Outlet
Nike Outlet Store
Pandora Official Site
New Jordans 2021
Air Jordan Shoes For Men
Nike Factory
Soccer Cleats
Golden Goose Sale
Fitflop Sandals
Nike Shoes
Golden Goose Outlet
Moncler Jackets
Nike Air Max
Moncler Outlet
Cheap Jordans
Red Bottoms Louboutin
Jordan 13s
Moncler Outlet
Jordan 5
Red Bottom Shoes
Jordan 1 Retro
Pandora Jewelry
Air Jordan 10
Pandora Jewelry
Jordan Sneakers
Jordan Retros
Pandora Canada
Jordan Retro 12
Moncler
Snkrs Nike
New Jordans
ECCO
Air Max 2018
Pandora Official Site
Louboutin Shoes
Jordan Retro
New Nike Shoes
Air Jordan 4 Retro
Air Jordan Sneakers
Nike Website
Air Jordans
Nike Outlet
Valentino Shoes
Jordan 11's
Harden shoes
Nike Huarache
GGDB Sneaker
Moncler Jackets
Golden Gooses Sneakers Sale
Moncler Outlet
Jordan Retro 6
Pandora Bracelets
Nike Shoes For Women
Nike Outlet
Jordan Retro 11
Air Jordan 4
Pandora Canada
Air Max 90
Pandora Jewelry
Shoes GGDB
Air Jordan 3 Retro
Nike Outlet
Hermes Birkin
Men Moncler Vest
Air Jordan 5 Retro
Air Force Ones Shoes
Jordan 11 Red
Nike Air Max 270
Jordan 11
Air Jordan
Jordan 14
Jordans Retro
Adidas Yeezy
Balenciaga Triple S
Air Jordan 12
Pandoras Jewelry
Pandora
Jordan Retro 11 Mens
Jordan 11 Low
Nike Shoes Outlet Store Online Shopping
Jordan 4
Mens Nike Shoes
Nike Shoes For Women
James Harden Shoes
Jordans Sneakers
Adidas NMD
Jordan Retro 5
Golden Goose Sneakers
Pandora Ring
Yeezys
Jordans 11
Jordan 9
Louboutin shoes
Jordan 6 Rings
Air Jordan
Ferragamo Outlet
Adidas Yeezy Boost 350
Air Jordans
Golden Goose Mid Stars
Jordan 11
Balenciaga Shoes
Jordans 4
GGDB Sneakers


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu